Situácia v meste sa stabilizuje, hladina rieky Topľa klesá

05.06.2010 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 5. júna (TASR) – Povodňová situácia v meste Vranov nad Topľou sa začína stabilizovať, kulminácia vody je ustálená. Približne za hodinu klesla Topľa o desať centimetrov.
Naďalej sú zaplavené ulice Jarková, Bernolákova, Ondavská, časť ulice vedúcej k Lidlu a tiež Tesco. Voda už opadla v ohrozených obciach Ďurďoš, Hanušovce, Bystré, Žipov, Strážske, Kručov, Komarany a Soľ vo Vranovskom okrese. „Predpokladám, že za dve až tri hodiny opadne voda aj v Jastrabí a budeme môcť sprejazdniť cestu do obce, “ priblížil prednosta Obvodného úradu vo Vranove nad Topľou Štefan Hreha.
Problémy s dopravou sú smerom na Sačurov, pretože most zaplavuje voda a je momentálne ešte stále uzavretý. „Teraz zasadal krízový štáb a ideme sa pozrieť, ako to tam vyzerá, “ uviedol Hreha. V prevádzke však ostáva most pre prejazd automobilov na ceste I. triedy číslo I/18, ktorý bol ešte v dopoludňajších hodinách ohrozený. Teraz je voda zhruba 50 centimetrov pod úrovňou mosta.
„Situácia sa stabilizuje, počítame s tým, že hladina za ďalšiu hodinu opäť klesne a už to bude len lepšie, aby sme mohli pracovať na odstraňovaní škôd, “ konštatoval Hreha.
 

Vyberte región